Interim
Product owner
WRTS is een online platform voor middelbare scholieren dat helpt bij het leren van woordjes. Het is een dochtermerk van het bedrijf Futurewhiz, ook wel bekend van basisschool-leerplatform Squla. Naast het leren van woordjes, wilde WRTS zich richten op het opzetten van bredere toetsvoorbereiding voor andere middelbare schoolvakken. Een nieuw onderdeel op het platform met nieuwe oefeningen, samenvattingen, filmpjes en toetsen waarvan de inhoud is gemaakt door echte docenten op basis van veel gebruikte lesmethodes. Tessel werd betrokken om dit project met ambitieuze deadline als product owner vorm te geven.
Teamsamenstelling

Product Owner
Tessel Janssen
Andere teamleden
Backend developers
Frontend developer
Fullstack developer

ambitieuze deadline
Haalbaarheid en MVP bepalen
Op het moment dat Tessel aanschoof, lag er een ambitieuze deadline: net na de start van het nieuwe schooljaar. Dit was al over twee maanden. Het was echter lastig in te schatten of dit realistisch was. Omdat de deadline vaststond, heeft Tessel samen met de lead developer de wensen binnen het project bekeken en de complexiteit hiervan ingeschat. Hier kwam duidelijk uit naar voren dat de deadline niet haalbaar was. Tessel heeft daarom een sessie gehouden met de belangrijkste stakeholders en de lead developer. Hierin heeft ze alles transparant gemaakt en samen met hen meerdere opties verkend om de deadline toch te kunnen halen. Onder haar leiding hebben ze besloten de wensenlijst korter te maken en tickets weten te de-scopen. Doordat ook het team duidelijk voor ogen kreeg wat er gedaan moest worden, kon iedereen direct aan de slag. Uiteindelijk werd de ambitieuze deadline voor de MVP toch gehaald!
toetsen van aannames
Data en feedback ophalen
Omdat het om een geheel nieuw onderdeel van het platform ging waarover nog veel onbekend was, wilde Tessel data verzamelen en aannames toetsen. Vóór de ontwikkeling waren er enkele user tests uitgevoerd, en tijdens het bepalen van de MVP was de feedback uit deze tests erg belangrijk geweest. Voor de doorontwikkeling na de MVP wilden sommige stakeholders echter nog wel eens aannames doen. Tessel richtte zich daarom op het meten van kwantitatieve data: hoe maken leerlingen de toetsen en oefeningen? Waar haken ze af? Waar worden veel fouten gemaakt en hoe goed worden video’s bekeken? Ook het verkrijgen van kwalitatieve data was erg belangrijk. Daarom is er ook een enquête uitgezet om te begrijpen waarom gebruikers bepaalde dingen wel of niet deden. Door de gebruikers van het platform te observeren en naar hen te luisteren, kunnen er uiteindelijk meer gefundeerde keuzes worden gemaakt.

keuzes maken
Nieuwe features vs. optimalisatie
Na de MVP lag de voornaamste uitdaging voor Tessel in het maken van keuzes voor de doorontwikkeling. Zij moest het toevoegen van nieuwe functionaliteiten en features weten af te wegen tegen het optimaliseren van de bestaande functionaliteit. Sommige stakeholders hechtten veel waarde aan nieuwe functionaliteiten, maar er kon ook veel waarde worden gehaald uit optimalisaties. Tessel is daarom opnieuw met de belangrijkste stakeholders in gesprek gegaan om uiteindelijk voor één nieuwe key feature te kiezen voor het komende kwartaal, zodat daarnaast ook nog voldoende tijd en aandacht was voor het optimaliseren van het platform. Op die manier kon zij de belangrijkste verbeterpunten direct implementeren en ondertussen blijven innoveren.

Cases
Ontdek nog meer van onze cases.
Mail ons
info@noun.nl
Kantoor
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Google Maps
Onderdeel van
Makerstreet